Karamelize Soğanlı Tavuklu Mantar Güveç
2023-09-30 10:30:10 - Yemeklik.com.tr
Karamelize soğanın farklı bir lezzet kattığı bir o kadar da pratik bu lezzeti denemek için sizi mutfağa davet ediyorum. Bu tavuklu mantar güveç favori tariflerinizden olacak.
Karamelize Soğanlı Tavuklu Mantar Güveç Tarifi İçin Malzemeler- 1/2 Kilogram Kestane Mantarı
- 1 Adet Tavuk Göğsü
- 3 Adet Yeşil Biber
- 2 Adet Soğan
- 2 Adet Domates
- 1 Yemek Kaşığı Salça
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 100 Gram Kaşar
- Biberi doğrayıp bir tavada zeytinyağı ile beraber soteleyin. Ardından tavukları ve mantarı ekleyin.
- Biraz suyunu salmaya başladığında bir kabın içerisinde domates rendesini ve salçayı karıştırıp biraz da mantarın suyundan ilave edin.
- Tavanın içerisine ilave ettikten sonra ardından baharatları ve tuzu ekleyip 20 dakika ocakta pişmeye bırakın.
- Daha sonra bir tavada ay şeklinde doğradığınız soğanları ekleyin ve 2 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve karamelize olmasını bekleyin.
- Karamelize olduktan sonra güvecin altına önce soğanları sonra soteyi daha sonra tekrar soğan ekleyip 200 derecede 20 dakika fırınlayın.
- Ardından üzerine kaşar peyniri ilave edip 5 dakika daha fırınlayın ve hazır.