Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #balik

Kalamar Dolması

Sıcak yaz günlerinde, deniz kenarında mutlulukla tüketebileceğiniz tatlardan bir olan ya alternatif bir tarif kalamar dolması. eşliğinde sunulan kalamar tavayı atıştırmalık, kalamar dolmasını ise şık bir akşam yemeğinin ara sıcak seçeneği olarak düşünebilirsiniz. Dolma içerisinde eriyip kızarmaya başlayan kaşar peyniri ve sebzelerin kattığı tadı düşünün bir.

Dondurulmuş bütün kalamarlar ile de hazırlayabileceğiniz yemeği, tarifte yer alan püf noktalarına dikkat edip taze kalamarlar ile de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Doğrayın sebzeleri, kızdırın ızgara döküm tavayı...

Kalamar Dolması Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Orta Boy Kalamar
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Orta Boy Kırmızı Biber
  • 4 Adet Kurutulmuş Domates
  • 4 Adet Kültür Mantarı
  • 1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
  • 1 Adet Orta Boy Rendelenmiş Limon Kabuğu
  • 1 Tatlı Kaşığı Kekik
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • Kızartmak için:
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Diş Sarımsak
  • 2 Dal Taze Kekik
Kalamar Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bütün olarak satın aldığınız kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkartın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmında bulunan deriyi hızlı bir şekilde çekerek alın.
  2. Ortasında yer alan şeffaf kemiği tek parça halinde aldıktan sonra kalamarın iç ve dış kısmını bol suda yıkayın. Derisini aldığınız bütün haldeki kalamarın üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters ve keskin kısmıyla üzerinden bir kez geçin.
  3. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, sarımsağı rendeleyin. Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi kuru soğanlarla uyumlu olacak şekilde kesin.
  4. Üzerini nemli bir bezle sildiğiniz kültür mantarı ve kurutulmuş domatesleri ince ince dilimleyin.
  5. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Kuru soğanları tavaya alıp hafif bir renk alana kadar soteleyin. Sarımsak ilavesiyle aroma katın.
  6. Sırasıyla; mantar, kurutulmuş domates ve kırmızı biber küplerini katıp yüksek ateşte soteleyin. Renk alan sebze karışımını derin bir kaseye aktarıp soğuduktan sonra kekik, tuz, rendelenmiş limon kabuğu ve kaşar peyniri ilavesiyle karıştırın.
  7. Önceden temizlediğiniz kalamarların iç kısımlarını hazırladığınız iç harçla doldurun. Uç kısımlarını bir kürdan yardımıyla tutturun.
  8. Üzerlerine zeytinyağı sürüp önceden kızdırılmış döküm tavaya boylu boyunca yerleştirin. Aroma vermesi için; sarımsak ve taze kekik eklediğiniz tavada ters yüz edip kısa sürede pişirin. Sıcak sıcak servis tabağına alıp dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Glutensiz Zencefilli Kurabiye

Glutensiz Zencefilli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Abant Kebabı

Abant Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Vanilyalı Cevizli Kurabiye

Vanilyalı Cevizli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Elma Topları

Çikolatalı Elma Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Beyaz Çikolatalı Şeftalili Dondurma

Beyaz Çikolatalı Şeftalili Dondurma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce