Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması

Patates kızartmasını herkes çok sever. Ama kalorili olması ya da yağlı olması sizi endişelendiriyorsa bu tarifimize bayılacağınıza eminiz. Hem fırında pişiyor hem de çıtır çıtır oluyor. Leziz bir tarif. Üstelik kajun baharatı ile eşsiz de bir aromaya kavuşuyor. Tüm yemeklerinizin yanına yancı olarak gelebilecek enfes bir güzellik. Yanına da bir dip sos yaparsanız tadından yenmez. Şimdiden ellerinize sağlık.

Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
  • 4 Adet Orta Boy Patates
  • 1 Tepeleme Tatlı Kaşığı Kajun Baharatı
  • 1/2 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 çay Kaşığı Tuz (arzuya Göre)
Kajun Baharatlı Fırında Patates Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patatesleri soyun ve ince uzun şeritler halinde doğrayın.
  2. Dilimlediğiniz patatesleri soğuk su koyduğunuz bir kâseye alın yaklaşık 20-30 dakika kadar suyun içerisinde bekletin.
  3. Sudan çıkardıktan sonra bir kurulama havlusu veya kağıdıyla patatesleri hafifçe kurulayın.
  4. Patatesleri tekrar bir kâseye alın. Zeytinyağı ve kajun baharatını üzerine ekleyin. Baharatı ve zeytinyağı tüm patateslere bulaşacak şekilde güzelce karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine birbirlerinin üzerine gelmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz fırında ilk 10 dakika 200 derece, sonra bir 10 dakika daha 220-230 derecede kontrollü olarak pişirin.
  6. Çıtır çıtır fırında patates kızartması hazır, afiyet olsun!
Bol Kremalı Tiramisu

Bol Kremalı Tiramisu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Soğanlı Patatesli Mücver

Soğanlı Patatesli Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Humus Ezmesi

Humus Ezmesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tahinli Patlıcan Mezesi

Tahinli Patlıcan Mezesi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
El Açması Boşnak Böreği

El Açması Boşnak Böreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce