Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #tatli-kek

Kabartma Tozsuz Kek

Aslında keki kabartan en önemli faktörlerin başında yumurta geliyor. Yumurtanız oda sıcaklığında olsun, tam kıvamında çırpılsın ve diğer malzemelerle buluşsun. Kekiniz misler gibi kabarmış olur. Belki de kekin en önemli sırlarından biri bu. Evde kabartma tozunuz, sütünüz yoksa, yumuşacık kabarmış, lezzeti çok hafif bir kek tarifi arayışı içerisindeyseniz bu tarif tam size göre. Keklerini kabartmakta zorluk çekenlerin de bu tarifimizi deneyip, çok seveceklerine eminiz. Karşınızda: Kabartma tozsuz kek tarifi!

Bu tarifin kabarması yumurta ve karbonata bağlı. Karbonatı çok az miktarda kullanıyor olsak da tarifin kabarmasında büyük payı var. Dikkat edilmesi gereken birkaç hassas nokta var kabartma tozsuz keki yaparken. Onları da sizler için püf noktaları kısmına bıraktık bile. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, kekini puf puf kabartmak isteyenleri tarifimize alıyoruz.

Kabartma Tozsuz Kek Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Orta Boy Yumurta
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 2 Paket Vanilin
  • 1/2 çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 çay Bardağı Su
  • 2 Su Bardağı Un
  • 2,5 Yemek Kaşığı Kakao
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Kabartma Tozsuz Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurtaların sarısını bir kaba, beyazlarını da ayrı bir kabın içerisine ayırın.
  2. Ayırdığınız yumurta beyazlarının üzerine tuzu ilave edin ve yumurta beyazları, kremamsı bir kıvam alana ve iki katına çıkana kadar güzelce çırpın.
  3. Yumurta sarılarının üzerine toz şeker ilave edin ve çırpın. Çırptığınız yumurta sarılarının üzerine su ve sıvı yağı ekleyin.
  4. Ardından içerisine azar azar elenmiş unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Karbonat ve vanilyayı da ilave edin.
  5. Ayrı bir yerde çırptığınız yumurta beyazlarını, çırptığınız diğer harcın içerisine spatula yardımıyla birkaç seferde, azar azar şekilde yedirin. Yedirirken spatulanızı aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirmeye özen gösterin.
  6. Güzelce yedirdikten sonra harcın bir kısmını ayırın. Ayırdığınız kısma kakao ilave edin ve güzelce çırpın.
  7. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına önce ayırdığınız sade kek harcını aktarın. Ardından üzerine kakaolu kek harcını aktarın. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ortalama 30-35 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!
0
112
Mini Elmalı Turtalar

Mini Elmalı Turtalar

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ev Yapımı Cips

Ev Yapımı Cips

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Vişne Soslu Ayva Tatlısı

Vişne Soslu Ayva Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Badem Sütlü Pekmezli Kahve

Badem Sütlü Pekmezli Kahve

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Papatya Kurabiye

Papatya Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce