Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #vegan

Kabak Kalye

beslenenler, daha ekonomik olması sebebiyle sebzeli alternatiflere yönelenler, hafiflik ve lezzeti arayanlar, aynı zamanda da doyursun diyenler... Tüm istediklerinizi bir toparladık. Ortaya nefis mi nefis kabak kalye çıktı.

Doymak söz konusu olduğunda ondan daha hafif ve lezzetli bir alternatif aramasın gözleriniz. Dilerseniz yanında yancı olarak da servis edebilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık diyor, enfes tarifimizle sizi baş başa bırakıyoruz. Afiyetler olsun, keyfi de lezzeti de bol olsun.

Kabak Kalye Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Kabak
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Kapya Biber
  • 1 Adet Yeşil Biber
  • 2 Yemek Kaşığı Domates Püresi
  • 2 Yemek Kaşığı Pirinç
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Kaşığı Pul Biber
  • 500 Ml. Su
Kabak Kalye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tencereye önce yağı, ardından soğanları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra biberleri ekleyin.
  2. Biberler ve soğanları birlikte kavurun.
  3. Üzerine kabakları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domates sosunu da ekleyin. Dilerseniz bu aşamada salça da kullanabilirsiniz ya da sade devam edebilirsiniz.
  4. Pirinçleri de ekleyin.
  5. Güzelce karıştırın.
  6. Üzerine suyu, tuzu, karabiberi ve pul biberi ilave edin.
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  8. Afiyet olsun!
Şam Fıstıklı Kurabiye

Şam Fıstıklı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pilav Üstü Tavuk

Pilav Üstü Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Düdüklü Tencerede Hindi Tandır

Düdüklü Tencerede Hindi Tandır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Dalyan Köfte

Dalyan Köfte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sodalı Pamuk Açma

Sodalı Pamuk Açma

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce