Kabak Ekmeği

2023-09-20 19:14:33 - Yemeklik.com.tr

Hafif, lezzetli, çok pratik, ister kahvaltıda ister öğleden sonra çayında tüketebileceğiniz, yaz esintili kabak ekmeği tarifiyle geldik. Sebze yemeyenler için kandırmalık tarifimize alalım sizleri!

Kabak Ekmeği Tarifi İçin MalzemelerKabak Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabakları rendeleyin, suyunu elinizle sıkın.
  2. Üzerine unu (istediğiniz un olur), kabartma tozunu ve yumurtayı ilave edip karıştırın.
  3. İçerisine istediğiniz baharatları, otları (kekik, nane, dereotu, karabiber) ve tuzu ilave edin.
  4. Karıştırdıktan sonra tercihe göre kuru domates ilave edin.
  5. Kek kalıbına veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye karışımı dökün.
  6. Önceden ısıtılmış turbo ayarlı fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi