Jöleli İrmik Tatlısı

2023-09-30 11:45:28 - Yemeklik.com.tr

Sütlü, meyveli tam bir yaz tatlısı, dondurma gibi serin serin ferah bir lezzet ile mutfağınıza konuk oluyoruz. Karşınızda: Jöleli irmik tatlısı tarifi.

Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi İçin MalzemelerJöleli İrmik Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Süt, irmik, nişasta ve toz şeker tencere alınıp ocağa koyulur.
  2. Kaynanana kadar karıştırarak pişirilir. Kek kalıbı ıslatılır ve içine dökülür.
  3. Bisküviler muhallebinin içine batırılır. Soğumaya bırakılır.
  4. İrmikli muhallebi donunca üzerinin jölesi hazırlanır.
  5. Vişne kompostosu nişasta ile beraber tencereye alınır.
  6. Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  7. Koyulaşır pişince muhallebinin üzerine jöle dökülür. Soğumaya bırakılır.
  8. Buzdolabında en az beş 6 saat bekletilir.
  9. Kalıptan çıkarılır, servis edilir. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi