Lagos Balığı

2023-09-20 18:55:55 - Yemeklik.com.tr

Derisi üzerinde kalan ve fileto edilmiş lagos balıkları, pırasa püresi ve mercanköşk gibi baharatlarla hazırlanan kuskus ve beyaz kuşkonmazlardan hazırlanan bir tablo düşünün. Hafif ateşte kızarmış balık ve sote kuskus uyumuna şaşırın. Balıkla aranız çok hoş olmasa bile lagos balığı tarifini evinizde hazırlayıp yanında servis edilen garnitürlerle de mutlu olun.

Yemeklik.com.tr özel çekiminde şefinden püf noktalarını öğrendiğimiz lagos balığı tarifini, ana yemek olarak servis edebileceğiniz gibi diğer Vogue Restaurant tarifleriyle destekleyip sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Lagos Balığı Tarifi İçin MalzemelerLagos Balığı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derisi üzerinde kalan ayıklanmış ve fileto haline getirilmiş lagos balıklarını taze kekik yaprakları ve sarımsakla marine edin. Kısık ateşte, ters yüz ederek kızartın.
  2. Doğranmış pırasaları közleyip ince ince kıyılmış chili biber ve taze soğanlarla soteleyip püre haline getirin.
  3. Ayrı bir tencerede kavurduğunuz kuskusu; balık suyu, pırasa püresi, doğranmış kuşkonmaz ve mercanköşk ilavesiyle karıştırın.
  4. Hafif bir renk alana kadar kızaran lagos balıklarını; sote kuşkonmaz, kuskus ve dilim balık yumurtası eşliğinde sıcağı sıcağına servis edin.

Daha Fazla Gönderi