Soslu Lokum Pirzola
2023-10-08 11:30:10 - Yemeklik.com.tr
Bugün her çeşit kullanabileceğiniz marinasyon sosu hazırlıyoruz. Bu sosla çok lezzetli ve lokum kıvamında pirzolalar yapıyoruz. Yanına da elma dilim patatesler eşlik ediyor.
Soslu Lokum Pirzola Tarifi İçin Malzemeler- 1 Kilogram Pirzola
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı üzüm Sirkesi
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Toz Biber
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Kimyon
- Fırın patates için:
- 5-6 Adet Küçük Boy Patates
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1,5 çay Kaşığı Tuz
- Et için marinasyon malzemelerini bir kasede karıştırın. Pirzolayı ekleyip her yerini sosla kaplayın. Üzerini streçleyerek veya kapatarak buzdolabında 4-5 saat dinlendirin. 1 gece bekletirseniz daha iyi olur.
- Fırın kağıdı serili tepsiye yerleştirin. Üzerine su ile ıslatılmış pişirme kağıdı serin. Bu şekilde buhar etkisi yaparak daha güzel pişecektir.
- Patatesleri elma dilim doğrayın. Yağ ve tuzla karıştırıp diğer bir fırın tepsisine yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ayarda 200 derecede üzerleri kızarana kadar kontrollü pişirin. ( altlı üstlü yerleştirerek) (30-35 dakika ) İlk sıcağı geçince servis yapın. Afiyet olsun.