Izgara Şeftali Tatlısı
Şeftalinin en güzel zamanları. Artık öylece yemek yerine daha keyifli bir hale getirip yemenin vakti gelmedi mi? Tabii ki sade halinden daha kalorili hale geliyor ama her şeye değer diyeceğiniz ızgara şeftali tatlısı tarifi sizlerle. Bu tatlı denensin.
Izgara Şeftali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Adet şeftali
- 20 Gram Tereyağı
- 10 Gram Esmer şeker
- 20 Gram Bal
- 1 Gram Tarçın
- 2 Gram şekerli Vanilin
- 1 Tutam Tuz
- Üzeri için:
- 1 Yemek Kaşığı Kaymak
- 1 Tatlı Kaşığı Pudra şekeri
Izgara Şeftali Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şeftaliyi ikiye kesip, çekirdeğini çıkarın. Tereyağı ve şekeri 1 dakika çırpın.
- Bir kasede bal, tarçın, venilin ve tuzu karıştırın. Şeftalilerin iç kısımlarını fırça yardımıyla tereyağı karışımını sürün.
- Şeftalileri sıcak döküm tavada yüksek ateşte 2 dakika iç kısımları tavada olacak şekilde kızartın.
- Şeftali tavadayken üst kısımlarını da fırçayla tereyağı sürün. İç kısımları kızaran şeftalileri ters çevirip 2 dakika daha kızartın.
- Izgaraladığınız şeftalileri tabağa alın. Servis için şeftalileri tabağa alın.
- Üzerlerine kaymak yerleştirip ardından pudra şekeri serpin. Son olarak bal karışımını kaşık yardımıyla üzerlerine gezdirin.