Ispanaklı Gözleme
Hafta sonu gelmişken yapılabilecek pratik ve bir o kadar da lezzetli ıspanaklı gözlemeler hazırlıyoruz. Hamur açmaya vaktiniz yoksa kurtarıcı bir öğün olarak yapabilirsiniz.
Ispanaklı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler
- 3 Adet Günlük Yufka
- 500 Gram ıspanak
- 1 Adet Büyük Boy Soğan
- 1 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 1/2 çay Kaşığı Pul Biber
- Arasına sürmek için:
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 4 Yemek Kaşığı Su
Ispanaklı Gözleme Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç harcı için ıspanakları yıkayıp kurutucuda kurutun. Suları iyice süzülmüş olsun. İnce bir şekilde doğrayın. Bir kaseye alın.
- Yağları eritip yumurtayı pişirin. Biraz soğumaya bırakın. Soğan, yumurta, tuz ve baharatları ıspanağa ekleyip karıştırın. İsterseniz soğanı soteleyip ekleyin. Yumurta yerine peynir vs tercih edebilirsiniz.
- Yufkayı tezgaha serin. Bir fırça yardımıyla yağlı su karışımından ince bir tabaka halinde üzerine sürün. Karşılıklı iki kenarı biraz üst üste gelecek şekilde katlayın. Biraz daha sostan sürün.
- Orta kısmına iç harçtan yerleştirin. Yan kenarları kapatıp kenarlarına elinizi ıslatarak bastırın. ( açılmaması için) Uygun bir tavada orta ateşte ( 3-4 kez) çevirerek pişirin.
- Hepsini aynı şekilde hazırlayın. Son olarak tereyağı sürüp servis yapın. Afiyet olsun.