Islama Köfte

2023-09-17 00:22:35 - Yemeklik.com.tr

Adapazarı’nın en sevilen lezzeti diyebileceğimiz ıslama yi bu tarifle siz de evinizde en pratik şekliyle yapabileceksiniz. Ekşi maya ekmeğin lezzeti, kemik suyu ve kırmızı biberle buluşunca ağzınızda bir şölen yaratacak. Köftesi ise kuzu etinin vermiş olduğu yumuşacık dokuyla adeta ağzınızda dağılacak. Köfteleri pişirdiğimiz tavada köy biberleri ve domates soteledik mi, görsel şölene dönüşüyor köftelerimiz.

Bu köfteleri evde denemek için vakit kaybetmeyin. Hadi bu tarifle acıktırın tüm sevdiklerinizi. Tüm detayları ve in yapılışını videomuzdan da izleyebilirsiniz. Lezzeti de keyfi de bol olsun. Şov başlasın!

Islama Köfte Tarifi İçin MalzemelerIslama Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Sos için kemik suyu, sıvı yağ ve toz biberi ağzı geniş bir tavada kısık ateşte pişirin.
  2. 10 dakika kadar kaynatın. Fazla sıcaklığının gitmesi için sosu ocaktan alıp hafif ılıtın.
  3. İki dilim ekmeğin içini minik parçalara ayırın ve üzerine soğanı rendeleyip harmanlayın. Kıymaları derin bir kaba alın baharatları ve soğanlı ekmeği de ekleyip çok fazla ezmeden harmanlayın.
  4. Harcı hemen pişirecekseniz 20-30 dakika oda sıcaklığında, hemen pişirmeyecekseniz buzdolabında bekletin. Elinizi hafifçe yağlayın ve harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yassı köfteler yapın.
  5. Köfteleri hafifçe yağladığınız tavada önlü arkalı pişirin. Köfteleri pişirirken ara ara biriken yağı başka bir kaba almayı unutmayın aksi takdirde köfteleriniz haşlanır.
  6. Ekmekleri sosa önlü arkalı sosa batırın ve süzdürün. Orta sıcaklıktaki tavada önlü arkalı kızartın.
  7. Köfteleri pişirdiğiniz tavada domates ve biberleri de soteleyin. Islak ve kızarmış ekmeklerin üzerine köfteleri koyup yanında domates ve biberle servis edebilirsiniz. Şıra ya da ayranı da unutmayın. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi