İrmikli Portakallı Tatlı
Beş kaşık irmiğiniz varsa bu tatlıyı mutlaka deneyin. Cheesecake tadında irmikli portakallı tatlı tarifi karşınızda.
İrmikli Portakallı Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- Alt taban için:
- 2 Paket Yulaflı Bisküvi
- 150 Gram Tereyağı
- İrmikli muhallebi için:
- 5 Yemek Kaşığı Irmik
- 1 Su Bardağı şeker
- 3 Yemek Kaşığı Nişasta
- 1 Litre Süt
- 1 Paket Vanilya
- 1 Yemek Kaşığı Kakao
- Portakallı sos için:
- 2 Su Bardağı Portakal Suyu
- 2,5 Yemek Kaşığı Nişasta
- 2 Yemek Kaşığı şeker
- 1/2 çay Kaşığı Zerdeçal
İrmikli Portakallı Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri un haline getirip eritilmiş tereyağı ile karıştırın. İstediğiniz kalıba yağlı bisküvi karışımını döküp bardakla bastırın, kalıbı buzdolabına kaldırın.
- Tencereye, nişasta, şeker, irmik, bir litre süt ekleyip ocakta kaynayana kadar karıştırın, kaynamaya başlayınca ocaktan alıp içine vanilya ekleyip karıştırın.
- Muhallebinin yarısını kaşık kaşık bisküvili tabanın üzerine gezdirin.
Kalan muhallebiye bir yemek kaşığı kakao ekleyip karıştırın.
- Ardından kakaolu muhallebiyi beyaz muhallebinin üzerine dikkatlice gezdirin. Muhallebi kenarda beklerken portakallı sosu hazırlayın.
- Portakallı sos için nişasta, şeker, zerdeçal, iki bardak portakal suyu ekleyin karıştırın, ocakta kaynayınca ocaktan alın.
- Sos sıcak sıcak kullanılacak, o yüzden en son pişirin. İlk başta pişirip de bekletirseniz katılaşır, kullanılmaz. Sosu kaşık kaşık koymanın nedeni ise çatlamaması için.
- Hazır olan irmikli portakallı tatlıyı buzdolabında en iki üç saat dinlendirin, sonra servis edin. Afiyet olsun.