İrmikli İçli Köfte

2023-09-17 00:22:22 - Yemeklik.com.tr

Önemli günlerin, misafir sofralarının yöresel lezzetidir içli köfte. Güzel yapana imrenilerek bakılır, saygı duyulur. Kökeni Arap mutfağına dayanan içli köfte, bulgurun hamur haline getirilip, kıymalı iç harç ile doldurulup yağda kızartılmasıyla geliyor sofralarımıza. Yapımı zor gibi dursa da gözünüzü hiç korkutmasın. Bu lezzetli tarifle siz de imrenilerek bakılanlardan olacaksınız.

İrmikli İçli Köfte Tarifi İçin Malzemelerİrmikli İçli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamuru için:
  2. İrmik ve bulgurun yayvan ve büyükçe bir kabın içine alın. Üzerine üzerini çok hafif geçene kadar sıcak su ilave edin.
  3. Suyu emmesini ve şişmesini bekleyin.
  4. Şişen malzemelerin üzerine yumurta, salça, baharat, tuz ve tereyağını ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  5. Yoğurma işlemine devam ederken arada ılık su ekleyin.
  6. Tam kıvamını aldığında ve tüm malzemeler özdeşleştiğinde kenara alın ve dinlenmeye bırakın.
  1. İç harcı için:
  2. Soğanların kabuklarını soyun ve doğrayın.
  3. Bir tavanın içine sıvı yağı alın. Üzerine doğranmış soğanları ilave edin ve kavurmaya başlayın.
  4. Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
  5. Tuzu, baharatları ve salçaları da ekleyip işleme devam edin.
  6. En son tereyağını da ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  7. Piştikten sonra ocaktan alın, maydanozları ince ince kıyıp içerisine ilave edin.
  8. Oda sıcaklığında bir müddet dinlendirdikten sonra buzdolabına kaldırın.
  9. Bir kasenin içine ılık su alın.
  10. Dinlendirdiğiniz hamurdan orta büyüklükte bir parça alın. Elinizle yuvarlayın.
  11. İşaret parmağımızla iç harcı dolduracak kadar içini oyun.
  12. ine kıymalı iç harçtan doldurup içli köfte şekli vererek kapatın.
  13. Tüm malzeme bitene dek işlemi tekrarlayın.
  14. Tavanın içine yağı alın, kızdırın. Kızgın yağda içli köftelerinizi kızartın.
  15. Kızardıktan sonra kağıt havlu serili bir tabağa içli köfteleri alın. Fazla yağını süzdürün.
  16. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi