Tavuk Çığırtması
2023-09-20 19:12:00 - Yemeklik.com.tr
Çığırtma, Azerbaycan'da üzerine yumurta kırılarak yapılan yemeklerin genel adı. Bu yemeklerden en lezzetlisinin, Azerbaycan'ın Aran bölgesine ait tavuk çığırtmasının hazırlanmasını sizleri sunuyoruz.
Tavuk Çığırtması Tarifi İçin Malzemeler- 1 Adet Organik Tavuk
- 3 Adet Yumurta
- 3 Adet Soğan
- 150 Gram Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Tarçın
- 1 çay Kaşığı Zerdeçal
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
- 1/2 Adet Limon Suyu
- 1/2 Adet Su
- Tavuğu küçük parçalara ayırın, soğanları yarım halka şeklinde ince doğrayın.
- Tavada tereyağını eritin, üzerine limonun suyunu sıkın ve kızmış yağda tavukları mühürleyin.
- Tavuklar iyice kızardıkdan sonra soğanı üzerine ekleyin, baharatları da ekleyin.
- Üzerine yarım bardak su ekleyip kapağını kapatın ve kendi buharında soğanlar yumuşayana ve suyu çekilene kadar pişirin.
- Bu aşamada yumurtaları iyice çırpın ve yemeğin üzerine ekleyin. Kapağını kapatıp daha 5 dakika pişirin. Yumurta piştikten sonra servis edin. Afiyet olsun.