Hızlı Pembe Turp Turşusu
2023-09-17 01:07:54 - Yemeklik.com.tr
Lübnan'da bir sokak lokantasında falafel yemek istediğinizde, sofraya mutlaka getirilen bir turşu var: Pembe turp turşusu. Rengini pancardan alan bu turşu ve pita ekmeği arasına falafel uyumu, mutlaka deneyimlemeniz gereken bir lezzet. Çok fazla bileni olmadığından sizlere bu 2 günde hazır enfes tarifi vermek istedim.
Hızlı Pembe Turp Turşusu Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Turp
- 2 Diş Sarımsak
- 1 Adet Pancar
- 4 Su Bardağı Sıcak Su
- 150 Mililitre Beyaz Sirke
- 2 Dilim Limon
- 1 çay Kaşığı Tane Karabiber
- 2 Yemek Kaşığı Tuz
- 2-3 Adet Defne Yaprağı
- Turşumuzu yapacağımız 2 litrelik kavanozun altına sarımsakları kabaca doğrayalım. Sonra haşlanmış pancarı yine kabaca sarımsakların üzerine doğrayalım.
- Başka bir kapta 150 mililitre sirke ile 4 su bardağı sıcak suyu güzelce karıştıralım. 2 yemek kaşığı tuzu da ilave edip güzelce eritelim.
- Turplarımızı güzelce soyduktan sonra parmak patates keser gibi güzelce doğrayalım ve kesilen turpların yarısını, sarımsaklar ile pancarların üzerine dökelim.
- Turpların üzerine defne yaprağı ile karabiber ilave edip kalan turpları da ekleyelim ve sirkeli karışımı dökelim.
- En üste de 2 dilim kadar limonu kesip ilave ettikten sonra kapağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra buzdolabına alalım ve 2 gün bekletelim. 2 gün sonra hazır, afiyet olsun.