Melonlemon
2023-09-21 10:18:33 - Yemeklik.com.tr
Sıcağa bayılan bana bile dokunuyor sıcaklar. Ben de insanlığın beş bin yıllık meyvesinden bir yaz içeceği yaptım. Karpuz-limon ya da diğer adıyla melonlemon. Hadi siz de bu muhteşem tarifle sıcaklara dur deyin.
Melonlemon Tarifi İçin Malzemeler- 1/2 Adet Karpuz
- 2 Adet Limonun Suyu
- 2 Adet Limon Kabuğu Rendesi
- 1 Adet Limon
- Yarım karpuzu kabuğundan ayırıp dilimleyelim. Ben çekirdeklerini ayıklamadım isterseniz ayıklayın ama bana göre uğraşmaya gerek yok, süzeceksiniz zaten.
- Limon kabuklarından birini rendenin iri tarafıyla, diğerini pütürlü tarafıyla rendeleyelim. Limonların suyunu sıkalım.
- Karpuzları küçük parçalar halinde blendera alalım. (isterseniz kaseye alın el blenderi ile çırpın) Taze sıkılmış limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyelim, iki dakika çırpalım.
- Ardından karışımı süzgeçten geçirelim, cam sürahiye alıp içine tranş dilimlenmiş limonları ekleyelim, dolaba alalım. Soğuduktan sonra tarçınlı bardaklar ve buz küpleri eşliğinde servis edelim.