Yemeklik.com.tr 3 ay önce
yemeklik #corba

Hellimli Karnabahar Çorbası

Hafif ve lezzetli bir çorba arayışındaysanız, işte size tam da aradığınız tarif: Hellimli karnabahar çorbası! Doğanın taptaze lezzeti karnabahar, nefis hellim peyniri ile buluşuyor ve ortaya hem doyurucu hem de lezzet dolu bir çorba çıkıyor. 

Karnabaharın vitaminleri ve mineralleri, hellim peynirindeki protein içerikleri beslenmenize zengin bir katkı da sağlıyor. Bu çorbanın üzerine taze baharatlar, biraz zeytinyağı veya pul biber ekleyerek kişisel dokunuşlar katabilir, kendinize özgü bir lezzet yaratabilirsiniz. Hazırsanız sizleri mutfakta bekliyoruz. Afiyet olsun!

Hellimli Karnabahar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 3 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Adet Karnabahar
  • 1 Adet Patates
  • 2 Su Bardağı Süt
  • 2-3 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • Servis İçin:
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Dilim Hellim Peyniri
  • 1 Avuç Ceviz
  • 1 çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2-3 Dal Dereotu
Hellimli Karnabahar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğan, sarımsak, patates ve karnabaharı doğrayın. Geniş bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip ısıtmaya başlayın. Tereyağı eridikten sonra soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  2. Patates ve karnabaharı da ekleyin ve tüm sebzeleri karıştırıp 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ve iki yemek kaşığı kadar sütü de ekleyin ve kaynatın. Kaynadıktan sonra orta ateşte pişmeye bırakın.
  3. Tüm sebzeler yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp blenderdan geçirin. Ocağın altını kısık ateşte açın, kalan sütü ekleyerek blenderdan geçirmeye devam edin. Kıvamı için son olarak bir yemek kaşığı kadar soğuk tereyağı da ekleyin.
  4. Tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
  5. Çorbayı servis etmeden önce hellim peynirini küçük küpler şeklinde dilimleyin ve zeytinyağı ilave ettiğiniz tavada hafifçe renk alana dek kavurun. Elinizle ufalttığınız cevizleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak kırmızı toz biber ve tereyağını da ekleyip karıştırın.
  6. Hellimli karnabahar çorbası hazır. Çorbayı kaselere alın, üzerlerine hellim peynirli cevizli sostan ekleyin. İnce kıyılmış dereotu serperek servise sunun. Afiyet olsun!
Havuçlu, Yoğurt Soslu Kabak Salatası

Havuçlu, Yoğurt Soslu Kabak Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Tapenade Soslu Hellim Salatası

Tapenade Soslu Hellim Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Tam Ölçülü Brownie Kurabiye

Tam Ölçülü Brownie Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Zeytinyağlı Fençel (Rezene)

Zeytinyağlı Fençel (Rezene)

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Barbekü Soslu Tavuk

Barbekü Soslu Tavuk

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce