Hazır Lavaştan Şebit

2023-09-21 10:17:36 - Yemeklik.com.tr

Klasik yağlama tarifi kadar lezzetli; ondan çok daha pratik.. Hazır lavaş ile yapacağınız bu tarifi tüm aile çok sevecek, sarımsaklı yoğurt ile servis ederseniz tadı daha da güzelleşecek!

Yöresel tarifleri seviyorsanız, bu tarifi denemek için acele edin. Şimdiden afiyet olsun!

Hazır Lavaştan Şebit Tarifi İçin MalzemelerHazır Lavaştan Şebit Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğan ve biberleri çok ufak küpler halinde doğrayın.
  2. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın,soğanları ve tuzu ekleyip soğanlar yumuşayana kadar orta ateşte kavurun.
  3. Tencereye kıymayı da ekleyin ve tüm yüzeyi koyu bir renk alana kadar kavurmaya devam edin.
  4. Kıymanın suyu tamamen buharlaşınca biberleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
  5. Kavrulan malzemenin üstüne salçayı, domates püresini ekleyip kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavurma işlemine devam edin. Köri, pul biber, karabiber ve tereyağını da ekleyip pişirmeye 1-2 dakika daha devam edin. Son olarak sıcak suyu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısın. Sosu koyulaşana kadar pişirin.
  6. Servis için lavaşı dörde katlayın köşelerini sosa bandırıp geniş bir tabağa alın. İnce bir kat olarak sosu lavaşın üstüne yayın. Bu işleme lavaşlar ve sos bitene kadar kat kat devam edin.
  7. Hazırladığınız şebiti dört eşit parçaya kesin, ortasına çırpılmış süzme yoğurt ve son olarak ince kıyım bolca maydanoz ekleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi