Düdüklüde Barbunya

2023-09-20 18:55:34 - Yemeklik.com.tr

Düdüklü tencerenin avantajlarından yararlanmaya devam ediyoruz.Bugün günlerden kuru fasulye kadar zor pişmese de mutfakta en az 1 saat pişmesini beklediğimiz barbunyanın günü. Öncesinde ıslatıp sadece 30 dakika içinde dağılmadan pişen barbunyalar yapıyoruz. Biraz dinlendirin ve yaz sofralarının vazgeçilmez lezzetini servis edin. O kadar nefis ki tadına bayılacaksınız. Hadi o zaman! Şimdiden ellerinize sağlık.

Düdüklüde Barbunya Tarifi İçin MalzemelerDüdüklüde Barbunya Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Barbunyayı mümkünse 1 gece öncesinde, eğer vaktiniz yoksa da en az 1 saat kadar suda bekletin. Barbunyanın suyunu değiştirip kaynatın.
  2. Zeytinyağında soğanı kavurun.
  3. Pembeleşince salçayı ekleyin.
  4. Ardından barbunyayı ekleyip kavurun.
  5. Üstünü gecene kadar su ekleyerek yarım saat pişirin.
  6. Piştikten sonra servise hazır! Şimdiden ellerinize sağlık.

Daha Fazla Gönderi