Havuçlu Cevizli Kurabiye

Ekim ayı geldiğinde havalar yavaş yavaş soğumaya başlar ve etrafta turuncu, kahverengi renklerini sık görmeye başlarız. İçimizi tarifi olmayan bir huzur kaplar. Bu eşsiz mevsime en çok yakışan lezzetler ise havuçlu ve bal kabağı barındıran tariflerdir, kuşkusuz. Bol bol yapar; sıcacık çayımızın yanında mutlulukla atıştırırız. Evimize gelen konuklarımıza ikram eder; üzerimize birer battaniye çekip, beğeni dolu yorumlarını dinleriz.

İşte tam olarak böyle günlere özel tasarladığımız bir tarif ile sizlerleyiz. Bol havuçlu, bol cevizli, lezzetinin bir kısmını beyaz çikolatadan alan enfes bir kurabiye tarifi vereceğiz sizlere. Üstelik tek başına değil; muhteşem bir üst kreması da olacak. Lezzetlerin birbirine bu kadar çok yakışıp, asıl ürünün tadını yükselttiği kurabiye tariflerine çok sık rastlayamazsınız.. Rastlamışken de mutfağın yolunu biz tarif etmeyelim. Siz zaten denemek için sabırsız olmalısınız. Buyurun. Afiyet olsun!

Havuçlu Cevizli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Adet Havuç
  • 120 Gram Tereyağı
  • 80 Gram Toz şeker
  • 50 Gram Esmer şeker
  • 2 Paket Vanilin
  • 1 Adet Yumurta
  • 230 Gram Un
  • 1/2 çay Kaşığı Karbonat
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 2 çay Kaşığı Tarçın
  • 1 Su Bardağı Ceviz Içi
  • 80 Gram Beyaz çikolata
  • Kreması İçin:
  • 70 Gram Tereyağı
  • 100 Gram Beyaz Krem Peynir
  • 1 Su Bardağı Pudra şekeri
  • Üzeri İçin:
  • 80 Gram Beyaz çikolata
  • 2 Yemek Kaşığı Ceviz Içi
Havuçlu Cevizli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Havuçları rendeledikten sonra ovup yumuşatın.
  2. Bir kapta oda sıcaklığında tereyağı, toz şeker ve esmer şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yumurtayı da ekleyip 30 saniye daha çırpın.
  3. Un, karbonat, vanilin, tuz ve tarçını kaba eleyerek ekleyin ve düşük ayarda karışımı çırpın.
  4. Son olarak rende havuçları, dövülmüş cevizi ve doğranmış beyaz çikolatayı hamura ekleyip spatulayla karıştırın.
  5. Dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile karışımdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
  6. Üzerlerine beyaz çikolata parçalarını yerleştirip 190 dereceye ayarlı, ısıtılmış fırında 12 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri oda sıcaklığında soğutun.
  7. Kreması için; bir kasede tereyağı, beyaz krem peynir ve pudra şekerini çırpın. Sıkma poşetine alıp buzdolabında soğutun. Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine kremayı sıkıp üzerine ceviz serpiştirin ve bir fincan sıcak kahveyle birlikte servis edin. Afiyet olsun!
Taze Makarna

Taze Makarna

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sürprizli İrmik Topçukları

Sürprizli İrmik Topçukları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Taze Fasulye Mücveri

Taze Fasulye Mücveri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Lahana Turşusu

Lahana Turşusu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Bal Kabaklı Mercimek Çorbası

Bal Kabaklı Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce