Havuç Mücver
Mücver denince aklınıza ilk olarak geliyorsa orada durun. Çünkü şimdi başrolde havuç olan nefis bir mücver yapacağız.
Havuç mücver, havuçların nefis tadını soğan, sarımsak, yumurta ve baharatlarla birleştirerek harika bir lezzet sunacak. Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.
Yüksek lif içeriğiyle yanında nefis bir eşlikçi olacak tarifimize buyursunlar.
Havuç Mücver Tarifi İçin Malzemeler
- 4 Adet Havuç
- 1 Adet Soğan
- 1 Diş Sarımsak
- 6-7 Yemek Kaşığı (tepeleme) Un
- 1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tatlı Toz Kırmızı Biber
- 6 Dal Dereotu
- 6 Dal Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
Havuç Mücver Tarifi Nasıl Yapılır?
- Havuçları rendeliyoruz.
- Karıştırma kabına tüm malzemeleri ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
- Kızgın yağda 1 yemek kaşığı kadar harçtan koyup arkalı önlü olarak kızartıyoruz.
- Havuç mücveri sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun.