Haşlamadan Fırında Brokoli

2023-09-17 01:11:00 - Yemeklik.com.tr

Brokoli sevmeyenlere bile sevdirecek, sevenlerin de sürekli yapmak isteyeceği nefis ve basit bir brokoli tarifimiz var. Karnabahar, Brüksel lahanası gibi diğer kış sebzelerine de uygulayabileceğiniz bu pişirme yöntemi ve tarifimizin birkaç püf noktası bulunuyor. Haşlayınca sağlayabileceği vitaminleri suya bıraktığı için tercihen buharda pişirilmesini veya hafifçe fırınlanmasını öneriyoruz.

Haşlanmadan fırında brokoli tarifimiz hem mükemmel bir yancı olacak, hem de her daim kullanacağınız bir pişirme tekniği haline gelecek. Şimdiden afiyetler olsun!

Haşlamadan Fırında Brokoli Tarifi İçin MalzemelerHaşlamadan Fırında Brokoli Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Brokoliyi yıkadıktan sonra küçük parçalara ayırın. Sap kısımları kalınsa keserek küçültün ve kestiğiniz parçaları eşit boyutlara ayırmaya özen gösterin.
  2. Bir kaseye sarımsağı rendeleyip üzerine tuz, karabiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Brokoli parçalarına hazırladığınız  karışımı dökün ve güzelce karıştırın.
  3. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışıma buladığınız brokoli parçalarını birbirine değmeyecek şekilde dizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 200 derece fırında tercihen alt raflara yerleştirerek 20-25 dakika pişirin.
  4. Uçları hafifçe renk almaya başlayınca kürdan veya bıçak ucuyla pişme derecesini kontrol edin. Hafif dişe gelir kıvamda seviyorsanız 15 dakika, pişmiş seviyorsanız 20 dakika kadar fırında tutun.
  5. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için bekleyin ve servis edin.

Daha Fazla Gönderi