Peynirli Tuzlu Kek
2023-09-17 01:10:18 - Yemeklik.com.tr
arasında tuzlu olanların yeri ayrıdır. Bu tarifimizde de mahlep kokusunun eşlik ettiği enfes bir kek yapacağız. Kuru domatesli, yeşil zeytinli, tulum peynirli nefis bir olacak.
Hem kahvaltılarda tüketmek için, hem de çay saatlerinde misafirlerinize ikram etmek için bu kekten başka tariflere eliniz gitmeyecek. Şimdiden afiyet olsun! Yorumlarınızı bekliyoruz.
Peynirli Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler- 3 Adet Yumurta
- 2 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 3/4 Su Bardağı Süt
- 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
- 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Adet Kabartma Tozu
- 3 Su Bardağı Un
- 1 çay Kaşığı Mahlep
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/4 çay Kaşığı Karabiber
- 1 Su Bardağı Kuru Domates
- 1 Su Bardağı Dilimlenmiş Yeşil Zeytin
- 1/2 Su Bardağı İzmir Tulum Peyniri
- 1 Yemek Kaşığı Un
- 4 Yemek Kaşığı Susam
- 3-4 Dal Dereotu
- 1/2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- Derin bir kaseye yumurtaları ve yoğurdu ekleyin. Güzelce çırpın.
- Üzerine sıvı yağını ve tereyağını ekleyin. Sütü ekleyin ve çırpın.
- Unu eleyerek ekleyin.
- Mahlep, tuz ve karabiberi de ekleyin.
- Bir kaseye kestiğiniz kuru domatesleri, zeytinleri ve peynirleri ekleyin. Unu da ilave edin ve çalkalayın.
- Üzerine susamı ve dereotunu ekleyin. Karıştırın.
- Yağladığınız tepsiye alın.
- Üzerine kaşar peyniri ve susamı serpin.
- 190 dereceye ayarlı, fansız fırının orta rafında kaşar peyniri eriyip, kekin içi pişene kadar 50 dakika civarı pişirin.
- Afiyet olsun!