Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek
Kahvaltı ve çay saatlerine yakışacak, pamuk gibi, çok lezzetli haşhaşlı çörekler hazırlıyoruz. Pratik yöntemiyle ayrı ayrı açmanıza gerek kalmayacak.
Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 Su Bardağı Su
- 1 Su Bardağı ılık Süt
- 1 Kahve Fincanı Sıvı Yağ
- 1 Yemek Kaşığı şeker
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz
- 1 Paket Instant Maya
- 5 Su Bardağı Un
- Arası için:
- 200 Gram Haşhaş Ezmesi
- 1,5 çay Bardağı Sıvı Yağ
- 1 çay Bardağı Ceviz Içi
- Üzerine sürmek için:
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Haşhaşlı Cevizli Burgu Çörek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli malzemeleri güzelce yoğurun. Unu kontrollü bir şekilde ekleyin. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. Üzerini streçleyip yarım saat mayalandırın.
- Haşhaş, sıvı yağ ve ceviz içini karıştırın. Sürülebilir bir kıvam elde edin.
- Mayalanan hamurun havasını almak için tekrar yoğurun. Tezgahta dikdörtgen şekilde genişleterek açın. Haşhaşlı harçtan her yerine sürün. 4 parçaya ayırın. Üst üste yerleştirip genişletin.
- 1,5-2 cm kalınlığında ruletle şeritler halinde kesin. İsteğe bağlı ortadan ikiye de bölebilirsiniz ( videodan görebilirsiniz) İki ucundan tutarak kıvırın. Hepsini aynı şekilde hazırlayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağ sürüp önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. (30-35 dakika)
- Fırından çıkarıp temiz bir bezle üzerini kapatıp dinlendirin. Çayınızın yanında servis yapın. Afiyet olsun.