Çerkez Pilavı
Baldo pirinçleri inanılmaz bir salça ve domateslerle buluşturuyoruz. Tiftiklenmiş tavuklarla da lezzetine lezzet katıyoruz. Bu tarifin alıcısı inanılmaz çok!
Bulgur pilavlarına rakip, çok daha lezzetli bile diyebiliriz. Tadına bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun!
Çerkez Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Parça Tavuk Göğsü
- 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Adet Küçük Soğan
- 3 Adet Yeşil Biber
- 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
- 1 Adet Domates
- 1,5 Su Bardağı Baldo Pirinç
- 2,5 Su Bardağı Su
- 2 çay Kaşığı Pul Biber
- 2 çay Kaşığı Tuz
Çerkez Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavukları kaynar suda güzelce haşlayın.
- Tavaya önce yağı, ardından soğanları ekleyin. Biraz kavurduktan sonra biberleri de ilave edin.
- Salçayı da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Domatesleri de ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
- Pişen ve tiftiklediğiniz tavukları da pirinçlerin üzerin ekleyin.
- Suyu da üzerine ilave edin. Baharatları da ekledikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.
- Pişen pilavın üzerine bir bez koyduktan sonra 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Biraz kıyılmış maydanozla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!