Yemeklik.com.tr 8 ay önce
yemeklik #corek

Yün Yumağı Çöreği

Ezber bozan bir çörek düşünün; içi tel tel, gizli bir çikolata kreması var içinde, üstelik yumuşacık.. Sıcakken yemeye doyamazsınız değil mi? Hem kahvaltıya hem de çay saatlerine tercih edilebilecek, oldukça fonksiyonel bir tariften bahsediyoruz. Biz içerisine çikolata kreması ekledik; siz içindeki şeker miktarını azaltıp, bu çöreği tuzluya da çevirebilirsiniz. İçerisine bol kaşar peyniri, şarküteri ürünleri ve sarımsakla hayal ettik mesela sizler için.. Pizza çörek! Muazzam olmaz mıydı? Yaratıcı fikirleriniz kenarda olsun, asıl denemeniz gereken bu muhteşem çöreğin şuanki hali! Fırından yeni çıkmış, pamuk gibi bir lezzet sizleri bekliyor.

Ev hanesini mutluluktan havalara uçurmak için buyurun! Sizi mutfağa alalım. Afiyet olsun!

Yün Yumağı Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
  • Tanghzong (Hamur Başlatıcı) İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Süt
  • 4 Yemek Kaşığı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • Hamur İçin:
  • 1/2 Su Bardağı Süt
  • 1 Adet Yumurta
  • 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Paket Instant Maya
  • 3 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 3 Su Bardağı Un
  • Dolgusu İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Sürülebilir çikolata Kreması
  • Üzeri İçin:
  • 4 Yemek Kaşığı Süt
Yün Yumağı Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Hamur başlatıcı için ufak bir tavada su, süt ve unu karıştırıp macun kıvamı alana kadar orta ateşte pişrin ve ılınmaya bırakın.
  2. Hamur için; süt, yumurta, hamur başlatıcı, yumuşak tereyağı, tuz, toz şeker ve mayayı derin bir kasede karıştırın. Unu içine ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurun. Yumuşak ve yapışkan bir kıvamı olmalı. Hamurun üzerini örtün ve 1 saat kabarması için bekletin.
  3. Bekleyen hamuru 4 eşit parçaya bölün, her bir parçayı 30 santimere uzunluğunda oval ya da diktörgen şeklinde açın.
  4. Hamurun üçte ikilik kısmını bıçak ya da hamur kesiciyle koparmadan şerit şerit kesin,  kesilmeyen kısmına bir kaşık çikolata kreması koyun ve kenarlardan kapatıp ileri doğru yuvarlayarak silindir şekli verin. Hamurların hepsi için bu işlemi tekrarlayın.
  5. Kelepçeli bir kalıbı hafifçe yağlayın ve hem tabanını hem de kenarlarını yağlı kağıt ile kaplayın.
  6. Hazırladığınız hamur rulolarını bitişik olacak şekilde kalıbın kenar kısmına yerleştirin ve üstünü örtüp iki katına çıkana kadar yaklaşık 45-60 dakika tekrar mayalandırın.
  7. Pişirmeden önce hamurun üzerine süt sürün ve 180 dereceye ayarlı sıcak fanlı fırında kızarana kadar 30-35 dakika pişirin. Pişen çöreği oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirip servis edin. Afiyet olsun!
Reçelli ve Damla Çikolatalı Poğaça

Reçelli ve Damla Çikolatalı Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
İncirli Kurabiye

İncirli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Az Ölçülü Aşure

Az Ölçülü Aşure

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Vegan Sütlü Çikolata

Vegan Sütlü Çikolata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Meyveli Kurabiye

Meyveli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce