Gurme Burger
Lezzet ve protein dolu etler başrole geçiyor bu kez. Galeta unuyla birleşiyor. Tavada arkalı önlü piştikten sonra nefis mi nefis peynirlerle buluşup fırına teslim oluyor. Çıkıp diğer malzemelerle birleştiğinde dışarıda yediklerinize fark atacak güzellikle bir burgere dönüşüyor.
Afiyet olsun.
Gurme Burger Tarifi İçin Malzemeler
- 300 Gram Dana Döş Eti
- 1 Adet Yumurta
- 100 Gram Kuzu Döş
- 100 Gram Tranç
- 1/3 Su Bardağı Galeta Unu
- 2 Adet Hamburger Ekmeği
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 2 Dilim Cheddar Peyniri
- 2 Adet Marul Yaprağı
- 1 Adet Domates
- 1 Adet Soğan
- 2-3 Dilim Füme Kaburga Eti
Gurme Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kıyma formuna getirilmiş etleri bir derin kabın içine alın.
- Üzerine galeta unu, yumurta, tuz, karabiber ilave edip yoğurun.
- Tavada arkalı önlü pişirin.
- Köfte piştikten sonra üzerine cheddar peynirlerini ilave edin ve birkaç dakika fırında pişirin.
- Burger ekmeğinin içine alıp üzerine domates, soğan kaburga eti ve marulu ilave edin. Afiyetle tüketin.