Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Girit Usulü Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı sevenler buraya! Girit usulü mis gibi bakla pişiriyoruz. Az malzemeyle hazırlanacak, yiyen herkesten tam not alacak. Afiyet olsun.

Girit Usulü Zeytinyağlı Bakla Tarifi İçin Malzemeler
  • 500 Gram Taze Bakla
  • 1 Adet Soğan
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Tatlı Kaşığı şeker
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1/3 çay Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 çay Bardağı Su
  • 1 Yemek Kaşığı Un
Girit Usulü Zeytinyağlı Bakla Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak derin bir kapta 1 yemek kaşığı un ve kabımızın yarısı kadar su ekleyip karıştıralım.
  2. Baklaları unlu suyun içerisine atıp 3-4 dakika kadar bekleyelim.
  3. Tenceremizi hazırlayalım. Yağları ekleyip ısınmasını beklerken soğanımızı ince ince doğrayıp tencereye alalım. Kısık ateşte hafif sotelenene kadar baklaları temiz suya alıp iyice yıkayalım.
  4. Sotelenen soğanların üzerine baklaları alıp üzerine tuz, şeker ve karabiberi ekleyip çok karıştırmadan kısık ateşte ağır ağır pişirelim.
  5. Pişmeye yakın baklaların kıvamını arttırmak için bir kasede un ve 1 çay bardağı suyu karıştıralım. Tencereden aldığımız yağlı suyu unlu su karışımına ekleyip ısındığında tencereye ekleyelim.
  6. Kapağı kapalı pişmeye bırakalım. Baklalar yumuşadığında pişmiş demektir. Afiyet olsun.
Kuru İncirli Enerji Topları

Kuru İncirli Enerji Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Cevizli Mozaik Pasta

Cevizli Mozaik Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tarçınlı Kurabiye

Tarçınlı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Sürk Peynirli Erişte

Sürk Peynirli Erişte

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Piyano Pasta

Piyano Pasta

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce