Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Zeytinyağlı Fençel (Rezene)

Siz ismine ne diyorsunuz? Fençel pişiriyor musunuz?

Fençel, rezene olarak da bilinir. Ben kan portakal zamanı pişiriyorum, inanılmaz oluyorlar.. Mis gibi kokusu.. Şifa deposu! Klasik zeytinyağlılardan sıkıldıysanız mutlaka böyle deneyin.

Zeytinyağlı Fençel (Rezene) Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Fençel
  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Adet Limonun Suyu
  • 1 Adet Kan Portakalı
  • 1 çay Bardağı Zeytinyağı
  • 1 çay Bardağı Su
  • 1 çay Kaşığı Tuz
Zeytinyağlı Fençel (Rezene) Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Soğanı piyazlık doğruyoruz, tenceremize alıyoruz. Ardından havuçları verevine kesip ekliyoruz.
  2. Fençelin yeşil yaprak kısımlarını ayırıp dilediğimiz gibi doğruyoruz.
  3. Sebzelerin üzerine bolca zeytinyağı, tuz ve limon suyunu ekleyip, portakalı dilimliyoruz.
  4. 1 çay bardağı suyu da ekleyip, kısık ateşte havuçlar olana kadar pişiriyoruz.
  5. Pişen ve dinlenen yemeğimizi tabağımıza alıp, üzerine fençelin yeşil yapraklarını doğruyoruz.
  6. Yine zeytinyağı gezdiriyoruz.(Bir gün buzdolabında beklerse daha da lezzeti ortaya çıkıyor) Afiyet olsun.
Mercimek Pate

Mercimek Pate

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patlamış Mısır

Patlamış Mısır

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Çikolatalı Saray Muhallebisi

Çikolatalı Saray Muhallebisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Salçalı Zeytinli Ekmek

Salçalı Zeytinli Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Vişne Soslu Ayva Tatlısı

Vişne Soslu Ayva Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce