Yemeklik.com.tr 11 ay önce

Galeta

Diyetteyken tüketebileceğiniz açlığınızı bastıran, nefis mi nefis, kıyır kıyır bir galeta tarifiyle geldik. Haydi sizi mutfağa alalım.

Galeta Tarifi İçin Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 1 Su Bardağı (2 Parmak Eksik) ılık Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
  • 1 çay Kaşığı Toz şeker
  • 2 Su Bardağı Tam Buğday Unu
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • Üzeri için:
  • 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
  • 1 Yemek Kaşığı Keten Tohumu
Galeta Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Önce su, maya ve toz şeker karıştırılır. 5 dakika mayanın aktifleşmesi beklenir.
  2. Un ve tuz bir yoğurma kabına alınarak içerisine zeytinyağı ile birlikte sıvı karışım dökülür.
  3. İyice yoğurulur, 1 saat mayalanmaya bırakılır.
  4. Mayalanan hamurdan küçük parçalar alınır, uzun kalın galeta şekli verilip keten tohumu ve çörek otuna bulanır.
  5. Fırın kağıdı serilmiş olan tepsiye dizilir. 180 derecede kızarıp sertleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Fit Lokum

Fit Lokum

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çikolatalı Unsuz Kek

Çikolatalı Unsuz Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pastane Usulü Çilekli Magnolia

Pastane Usulü Çilekli Magnolia

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kornişon Turşu

Kornişon Turşu

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fındıklı Bademli Portakal Reçeli

Fındıklı Bademli Portakal Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce