Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #bakliyat

İncikli Kuru Fasulye

Sofralarımızın baş tacı kuru fasulyeye tek bir incik ve bir iki basit eklemeyle farklı bir boyut kazandırıyoruz. İnciğin kemiğindeki ve iliğindeki tüm lezzetler inci gibi fasulye taneleriyle aynı tencerede buluşunca suyuna ekmek banmamak haksızlık olur. Kuru fasulye pişirmenin incelikli noktalarını da paylaşmayı unutmadık.

Tarifimizin yapılış videosunu da sizler için hemen aşağıya bırakıyoruz. Karşınızda yemelere doyamayacağınız: İncikli kuru fasulye tarifi! Şimdiden ellerinize sağlık diyor, yanına tane tane dökülen bir pilav yapmayı da ihmal etmeyin diyoruz.

İncikli Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
  • 2 Su Bardağı Kuru Fasulye
  • 1 Adet Kuzu Incik
  • 2 Adet Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 2 Adet Havuç
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
  • 1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 Adet Defne Yaprağı
  • 1 Adet Kurutulmuş Acı Biber
  • 4 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
İncikli Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fasulyeleri en az 8 saat soğuk suda bekletin. Fasulyeleri yıkayıp üzerine soğuk su ekleyerek kısık ateşte bir taşım kaynatın. Fasulyeleri süzün ve soğuk su ile iyice yıkayın. Fasulyeleri tekrar tencereye alın ve üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin.
  2. Bu aşamada suyu tuz da ekleyebilirsiniz. Fasulyeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Gerektiği takdirde üzerine su ekleyebilirsiniz.
  3. Sıcak tencereye zeytin yağını, küp doğranmış soğan, sarımsak ve havuçları ekleyip hafifçe terletin. Sebzelerin üzerine salçaları ve toz kırmızı biberi de ekleyip soteleyin.
  4. İnciği tekrar tencereye alın ve üzerini kaplayacak kadar sıcak su ekleyip bir adet defne yaprağı ile birlikte kemikten ayrılana kadar ağır ateşte pişirin.
  5. Kemiğinden ayrılan etleri çatal ya da kaşık yardımı ile parçalayın. Üzerine haşlanmış fasulyeler, tereyağı ve kuru biberi ekleyin. Lezzetlerin bütünleşmesi için 15 dakika kadar ağır ateşte pişirme işlemine devam edin.
  6. Fasulyeden en iyi lezzeti almak için servis etmeden önce yemeğinizi bir ya da iki gece buzdolabında dinlendirmenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun.
Ayvalı Kereviz

Ayvalı Kereviz

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Fındıklı Şekerpare

Fındıklı Şekerpare

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Kahvaltılık Tuzlu Kek

Kahvaltılık Tuzlu Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Yumurtalı Pesto Soslu Ekmek Dilimleri

Yumurtalı Pesto Soslu Ekmek Dilimleri

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pratik Enginar Çorbası

Pratik Enginar Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce