Fish&Chips
2023-09-20 18:56:33 - Yemeklik.com.tr
Bu hafta Londra sokaklarındayız. İngiltere’nin geleneksel sokak lezzeti fish&chips tarifi ve soslarının detaylı tarifi sizlerle. Afiyet olsun.
Fish&Chips Tarifi İçin Malzemeler- 200-250 Gram Mezgit Fileto
- 1 Adet Patates
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Patates
- Bezelye püresi için:
- 1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
- 10 Gram Tereyağı
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Tartar sos için:
- 1 Yemek Kaşığı Mayonez
- 1/2 Yemek Kaşığı Kornişon Turşu
- 1/2 Yemek Kaşığı Soğan
- 6-7 Adet Kapari
- 1-2 Damla Limon Suyu
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Batter (kaplama sosu) için:
- 120 Gram Un
- 30 Gram Nişasta
- 1 şişe Maden Suyu
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- Batter için tüm malzemeleri karıştırma kabında çırpın ve buzdolabında bekletin.
- Tartar sos için tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın, ardından buzdolabında servis için bekletin.
- Bezelye püresi için bezelyeler sıcak olmalı. Bezelyeyle birlikte geri kalan malzemeleri blender ile ya da mutfak robotunda hafif parçalı olacak şekilde çekin.
- Patates kızartması için patatesleri yarım santim kalınlığında 1-1,5 santim genişliğinde ‘steak potato’ tarzında kesin.
- 5 dakika kaynar suda haşlayın. Haşlanan patatesi süzün ve buzlukta 10-15 dakika soğutun.
- Toplamda iki kez kızartılacak patatesin ilk kızartması için ocağın büyük gözünde 10 dakika orta ateşte ısıtılan 100-110 derecelik yağda 5-6 dakika kızartın.
- Kızaran patatesi kevgirle süzerek soğutma teline alın soğutma telinde bekletin.
- Balıkları batter sosa batırın, sos hafif aktıktan sonra yüksek ateşteki 180 derecelik kızgın yağa atıp ara sıra çevirerek kızartın.
- 6 dakika kadar altın sarısı rengi geçen balığı kevgirle bir kenara alın.
- Patatesleri ikinci kızartma için yine yüksek ateşteki kızgın yağda 5-6 dakika renk alana kadar kızartın.
- Kızarmış balık ve patatesi yanında püre ve tartar sos ile servis edin.