Fish&Chips

2023-09-20 18:56:33 - Yemeklik.com.tr

Bu hafta Londra sokaklarındayız. İngiltere’nin geleneksel sokak lezzeti fish&chips tarifi ve soslarının detaylı tarifi sizlerle. Afiyet olsun.

Fish&Chips Tarifi İçin MalzemelerFish&Chips Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Batter için tüm malzemeleri karıştırma kabında çırpın ve buzdolabında bekletin.
  2. Tartar sos için tüm malzemeleri bir kaba alıp karıştırın, ardından buzdolabında servis için bekletin.
  3. Bezelye püresi için bezelyeler sıcak olmalı. Bezelyeyle birlikte geri kalan malzemeleri blender ile ya da mutfak robotunda hafif parçalı olacak şekilde çekin.
  4. Patates kızartması için patatesleri yarım santim kalınlığında 1-1,5 santim genişliğinde ‘steak potato’ tarzında kesin.
  5. 5 dakika kaynar suda haşlayın. Haşlanan patatesi süzün ve buzlukta 10-15 dakika soğutun.
  6. Toplamda iki kez kızartılacak patatesin ilk kızartması için ocağın büyük gözünde 10 dakika orta ateşte ısıtılan 100-110 derecelik yağda 5-6 dakika kızartın.
  7. Kızaran patatesi kevgirle süzerek soğutma teline alın soğutma telinde bekletin.
  8. Balıkları batter sosa batırın, sos hafif aktıktan sonra yüksek ateşteki 180 derecelik kızgın yağa atıp ara sıra çevirerek kızartın.
  9. 6 dakika kadar altın sarısı rengi geçen balığı kevgirle bir kenara alın.
  10. Patatesleri ikinci kızartma için yine yüksek ateşteki kızgın yağda 5-6 dakika renk alana kadar kızartın.
  11. Kızarmış balık ve patatesi yanında püre ve tartar sos ile servis edin.

Daha Fazla Gönderi