Elmalı ve Bal Kabaklı Galette

2023-09-25 12:48:36 - Yemeklik.com.tr

Farklı yaz veya kış meyveleriyle hazırlayabileceğiniz, tadı damakta kalacak bir atıştırmalık hazırlamaya buyurun. Elmalı ve bal kabaklı galette tarifi için mutfak sizi bekler.

Elmalı ve Bal Kabaklı Galette Tarifi İçin MalzemelerElmalı ve Bal Kabaklı Galette Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bal kabağını dilimleyin tüm baharat ve zeytinyağıyla harmanlayıp 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin soğutun (tekrar pişeceği için biraz diri kalabilir).
  2. Hamur malzemelerini bir araya getirin. Tereyağını elinizin sıcaklığıyla erimesini engellemek için başta hamur spatulasıyla hamuru kum kıvamına getirin. Hamur elinize yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.
  3. Eğer toparlanmıyorsa biraz daha soğuk su ilave edebilirsiniz. Toparlanan hamuru yağlı fırın kağıdına sarıp en az 30 dakika buzdolabında bekletin.
  4. Bu hamuru fırın kağıdı ile sarıp saklama kabında buzlukta muhafaza edebilir, daha sonra da kullanabilirsiniz. Hamuru bir miktar un serptiğiniz tezgaha alıp üzerine de çok az un serperek 40 cm çapında açın.
  5. Kenarlarda 5 cm kalacak şekilde meyvelerinizi yerleştirin ve kenarını içe doğru katlayın. Katladığınız kenarların üzerine çok az sulandırdığınız pekmezden sürün ve 180 derece de 40-45 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.

Daha Fazla Gönderi