Az Yağlı Mücver

2024-07-25 12:07:50 - Yemeklik.com.tr

Ülkemizde artık her mevsim kabak bulmak oldukça kolay. Hele yazlık kabakların etliliğini ve lezzetini düşününce her birimizin aklına eminim ki mücver geliyor. Havalar ısındığı zaman kalabalık sofralar için mükemmel bir kurtarıcı olan, tek olduğunuzda da pratikliği ve kolaylığıyla her sofraya yakışacak enfes bir az yağlı mücver tarifim var. Bu tarifim düşük kalorili ve sağlıklı beslenmek isteyenler için de harika bir seçenek. İçerdiği az yağ sayesinde ise diyetlerinize de enfes uyum sağlayacak. Sözün özü bu leziz tarifi denemek için sizi mutfağa davet ediyorum.

Az Yağlı MücverTarifi İçin MalzemelerAz Yağlı MücverTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabağı rendenin kalın tarafı ile rendeleyip üzerine tuz serpin ve karıştırın. 5 dakika bekletip kabağın suyunu avucunuzda sıkın ve karıştırma kabına alın. Kabakların üzerine ince rendelenmiş havuç,ince kıyım taze soğan, dereotu ve maydanozları da ekleyip karıştırın.
  2. Karışıma iri dövülmüş fındıkları, kavrulmuş susamları ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip spatula ile yedirin. Harç kaptan kolayca ayrılan bir kıvam alınca harcınız hazır demektir.
  3. 3D fry özellikli fırının tepsisini hafifçe yağlayın ve mücverden kaşıkla büyük parçalar alıp tepsiye dizin. Mücverleri hafifçe bastırın, üzerine biraz yağ sürüp susam serptikten sonra 180 derecede ısıtılmış 3D fry modunda 25 dakika pişirebilirsiniz. Bu işlemi dilerseniz yağlı kağıt serili tepside fanlı fırında da yapabilirsiniz.

Daha Fazla Gönderi