Haşhaşlı Unsuz Revani
2023-09-16 23:41:25 - Yemeklik.com.tr
İçinde yumurta yok, un yok, rafine şeker yok, labne yok, yoğurt yok, çikolata yok, meyve yok, tereyağı yok… Peki neler var derseniz o da saklı. Sağlıklı ve farklı alternatif arayanları ziyadesiyle şaşırtacak bir tarifi o. İçindeki haşhaş tohumlarının ağızdaki çıtırtısı da cabası. Pekmezli sevenler kesinlikle bayılacak bu tarifine. Şimdiden ellerinize sağlık diyoruz, afiyetler diliyoruz.
Haşhaşlı Unsuz Revani Tarifi İçin Malzemeler- 3 Yemek Kaşığı Sirke
- 1/2 Su Bardağı Pekmez
- 1/2 Su Bardağı Su
- 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
- 1,5 Su Bardağı Irmik
- 6 Yemek Kaşığı Haşhaş
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilin
- Şerbeti için:
- 1 Su Bardağı Su
- 1/2 Su Bardağı Pekmez
- Revaninin keki için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alın.
- Güzelce karıştırın.
- Küçük bir borcama dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında içini çekene dek yaklaşık 35 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Fırından aldıktan sonra 5 dakika bekletin. O sırada oda ısısındaki suyla pekmezi karıştırın ve sıcak revaninin üstüne dökün.
- Oda ısısında soğuduktan sonra 1 saat kadar da buzdolabında bekletin ve dilimleyerek servis edin. Afiyetler olsun!