Fırında Bütün Karnabahar

2023-09-17 00:50:20 - Yemeklik.com.tr

 her halini çok seviyoruz! Lokmalığını, li yemeğini, kızartmasını... Hepsini... Bu sefer karnabaharı bütün olarak fırına atıyor ve lezzetin tanımına şahit oluyoruz.

Özel baharatlı sosu ile fırında yavaş yavaş pişen karnabahara bayılacaksınız. Pratik bir li akşam yemeği için, tam olarak aradığınız yerdesiniz.

bol bol tüketelim şu karnabaharı. Sonra bütün sene özlüyoruz. Lezzetiyle, vitamini tabağınızdan eksik olmasın!

Fırında Bütün Karnabahar Tarifi İçin MalzemelerFırında Bütün Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Karnabaharın yeşil yapraklarını ayırın ve sapını hafifçe kesin. Tencereye alın ve yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyip ocağa alın. 10 dakika haşlayın.
  2. Haşlanan karnabaharı bir fırın kabına alın.
  3. Hardal, köri, tuz ve toz sarımsağı karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağı ekleyin ve sosu karıştırın.
  4. Sosu üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.
  5. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi