Fırında Patates Cipsi

2023-09-16 23:11:01 - Yemeklik.com.tr

Evinizdeki malzemeler ile hazırlayacağınız çıtır çıtır bir cips i ile mutfağınıza konuk oluyoruz. cipsi tarifi ile dilerseniz maç keyiflerine dilerseniz dizi vakitlerine enfes hazırlayabilirsiniz. Çok az yağ kullanarak hazırlayacağımız dışarından hazır aldığınız cipslere nazaran daha sağlıklı olacak.

Üstelik kızartmadan fırında yarım saat içerisinde pişireceğimiz cipsleri dilediğiniz baharatlar ile lezzetlendirebilir, sevdikleriniz ile keyifli vakitler geçirebilirsiniz. İncecik patates dilimleri elde etmek için sebze dilimleyici kullanabilir, dilerseniz de bıçak ile hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır cipsler elde etmenin sırrı ise dilimlenmiş patatesleri kısa bir süre bile olsa soğuk suda bekletmek ve sonrasında muhakkak kurulamak. Patatesleri biraz zeytinyağı ve baharat ile harmanladıktan sonra tepsiye dizilmeye ve fırınlanmaya hazır. Mutfağa geçin ve hazırlıklara başlayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

Fırında Patates Cipsi Tarifi İçin MalzemelerFırında Patates Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Patateslerin kabuklarını soyun ve güzelce yıkayın. Bir soyma aparatı ile patatesleri ince ince dilimleyin. Elde ettiğiniz patates dilimlerini nişastalarını bırakmaları için soğuk su ve tuz eklediğiniz kasenin içerisine alın. Yaklaşık 15 dakika bekletip süzün ve güzelce kurulayın.
  2. Derin bir kasenin içerisine baharatları koyun ve zeytinyağını ekleyin.
  3. Ardından patates dilimleri ve hazırladığınız sosla harmanlayın.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin. Ardından fırından çıkarıp patateslerin diğer tarafı kızarması için hepsini ters çevirin. Tekrar 10 dakika daha kontrollü olarak pişirin.
  6. Sevdiğiniz soslar ile servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi