Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #tatli

Fırında Ayva Tatlısı

Meyveli tatlılar hafif oldukları için çok tercih ediliyor. Ayva tatlısının yeri de bende apayrıdır. Çoğu zaman bu şekilde pişiririm ve çok beğenilir. Ekstra bir malzeme kullanmadan yavaş pişmesi ve çekirdeklerin yardımıyla bu güzel rengi alıyor. Kaymağıyla da lezzetini ikiye katlıyoruz.

Fırında Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
  • 3 Adet Ayva
  • 2,5 Su Bardağı şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Ayva çekirdeği
  • 2 Su Bardağı Su
Fırında Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ayvalar ikiye bölünür ve kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkarılıp ayrılır. Baş ve sert kısımları alınıp yuvarlak bir form elde edilir. Geniş bir tencereye alınır. Çekirdekleri üzerlerine serpiştirilir.
  2. Hepsine 2,5 - 3 yemek kaşığı kadar şeker eklenir. Su da ilave edilip kaynayana kadar yüksek ateşte, sonrasında ise kısık ateşte pişirilir. Yumuşamadan önce ters düz yapılır.
  3. Ara ara suyundan içlerine gezdirilir. Yumuşayıp pişince fırın kabına alınır ve suyu eklenir. Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede 15 - 20 dakika pişirilir. Afiyet olsun.
Muzlu Çikolatalı Ekmek

Muzlu Çikolatalı Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Tavuklu Patates Topları

Tavuklu Patates Topları

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Hindistan Cevizli Yulaflı Kurabiye

Hindistan Cevizli Yulaflı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Biryani

Biryani

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Fırında Nefis Güveç

Fırında Nefis Güveç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce