Yemeklik.com.tr 1 ay önce
yemeklik #borek

Samsa Böreği

Özbek mutfağı denince akla gelen enfes lezzetlerden biri olan Samsa Böreği, yöresel börekler arasında ayrıcalıklı bir yere sahip. Samsa Böreği, ince yufka ile hazırlanan ve iç harcında genellikle dana eti, soğan gibi  malzemelerin kullanıldığı el açması bir börek çeşidi. Samsa böreği yapılışı üstelik çok kolay.Hem pratik hem de lezzetli olmasıyla sofralara keyif katacak.

Börek tarifleri arasında bu güzel tarif oldukça beğeni alacak. Peki ya börek yaparken dikkat edilmesi gerekenler ne? Tüm detaylarıyla bu bilgileri de sizlerle paylaşıyoruz.

Samsa böreği tarifi, hazırlanışı ve sunumuyla da dikkat çekiyor. Dana eti ya da kıyma kullanmak istemezseniz peynir ya da patates ile de hazırlayabilirsiniz. Çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olacak bu böreği denemek için acele edin. Sofralarınıza bereket ve lezzet getirecek enfes bir seçenek bu. Samsa böreği nasıl yapılır? Tüm aşamalarıyla tarifimizde saklı. Denerseniz yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Afiyet olsun!

Samsa BöreğiTarifi İçin Malzemeler
  • Samsa böreği hamuru için:
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 2 Adet Yumurta
  • 500 Ml. Su
  • 700 Gram Un
  • 300 Gram Tereyağı
  • Samsa böreği içi için:
  • 400 Gram Kuşbaşı Et (küçük Doğranmış)
  • 4 Adet Soğan
  • 5-6 Dal Maydanoz
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Kimyon
  • 2 çay Kaşığı Karabiber
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
  • Samsa böreği üzeri için:
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Yemek Kaşığı çörek Otu
  • 1 Yemek Kaşığı Susam
Samsa BöreğiTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Derin bir kaseye yumurtaları ekleyin.
  2. Suyu da ekleyin ve güzelce çırpın.
  3. Tuz ve unu da ekleyin. Ardından homojen kıvam alana dek yoğurun. Hamuru yarım saat kadar dinlendirin.
  4. Bir kasede etleri, soğanları, baharatları ve maydanozu karıştırın. Elinizle 2-3 dakika yoğurun.
  5. Hamuru 4 parçaya bölün.
  6. 2 hamuru açın ve erittiğiniz tereyağı ile aralarını ve üzerini yağlayın. Hamuru rulo haline getirin.
  7. Birbirinin etrafına dolayın ve gül şeklini verin. Üzerini streç filmle kapatın ve 25 dakika daha buzdolabında dinlendirin.
  8. Dinlenen ruloyu açın ve yuvarlaklar halinde kesin. Aralarına etli harçtan koyun.
  9. Elinizle hamurun yukarıdaki iki tarafını büzün.
  10. Hamurun alt kısmını da kapatın ve üçgen şekli alsın.
  11. Yaptığınız börekleri tepsiye dizin ve yumurta sarısı sürün. Susam ile çörek otu ekleyin.
  12. 180 dereceye ayarlı fırında, orta rafta, üzeri altın sarısı olana dek pişirin.
  13. Samsa böreği hazır. Sıcak sıcak tüketin. Afiyet olsun!
Özbek Pilavı

Özbek Pilavı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Karnıyarık

Karnıyarık

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Şekersiz Pankek

Şekersiz Pankek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
İncir Tatlısı

İncir Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce
Ballı Şeftali Reçeli

Ballı Şeftali Reçeli

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce