Yemeklik.com.tr 2 ay önce
yemeklik #pilav

Fırın Kabında Sebzeli Pilav

Fırın kabında sebzeli pilav, ana yemeklerine eşlikçi olarak farklı bir seçenek arayanlar için nefis bir tarif. Bu nefis pilav tarifi, birbirinden taze sebzeler ve pirincin muhteşem uyumuyla damakları şenlendiriyor.

Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifte, öncelikle pirinç iyice yıkanıp suyu süzülüyor. Ardından dolapta kalan sebzeler doğranıyor ve pirinçle harmanlanıyor. Baharatlarla zenginleştirilmiş domates sosuyla soslanan sebzeli pirinç karışımı, derin bir fırın kabına alınıyor ve üzerine tereyağı ekleniyor. Yağlı kağıtla kaplanıp önceden ısıtılmış fırında pişirilen bu enfes pilav, mükemmel kıvamı ve lezzetiyle sofralarınıza renk katıyor.

Servis önerisi olarak yoğurtla sunabileceğiniz fırın kabında sebzeli pilav tarifi, hem göz dolduruyor hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. Afiyet olsun!

Fırın Kabında Sebzeli PilavTarifi İçin Malzemeler
  • 200 Gram Brüksel Lahanası
  • 1/2 Adet Karnabahar
  • 1/2 Adet Brokoli
  • 1 Adet Kırmızı Soğan
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 200 Gram Domates Püresi
  • 2 Su Bardağı Sıcak Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
  • 1-2 çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Fırın Kabında Sebzeli PilavTarifi Nasıl Yapılır?
  1. Fırın kabında sebzeli pilav için önce pirinci iyice yıkayıp suyunu süzdürün.
  2. Dolapta kalan sebzeleri temizledikten sonra çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.
  3. Doğradığınız sebzelerin üzerine yıkanmış pirinci de ekleyin ve karıştırın.
  4. Sosu için, domates püresine baharatları ilave edip karıştırın. Sıcak suyu da ekleyin ve tekrar karıştırın.
  5. Derin bir fırın kabına sebzeli pirinçli karışımı alın, sosu her yerine gelecek şekilde üzerine gezdirin.
  6. Tereyağını da pirinçli sebzeli karışımın üzerine bırakın.
  7. Yağlı kağıdı sebzeli pirinçli karışıma temas edecek şekilde fırın kabının üst yüzeyine yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında ara ara pirinçleri kontrol ederek 50 dakika kadar pişirin. Son 10 dakikada yağlı kağıdı kaldırıp pişirmeye devam edebilirsiniz.
  9. Sebzeli pilavı fırından çıkardıktan sonra yanında yoğurt ile servise sunun. Afiyet olsun!
Ekler Tatlısı

Ekler Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Yalancı Mantı

Yalancı Mantı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Karamelli Kurabiye

Karamelli Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Haşhaşlı Pofuduk Çörek

Haşhaşlı Pofuduk Çörek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
7 ay önce
Ali Nazik

Ali Nazik

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
8 ay önce