Fasulye Turşusu Kavurması

Doğu Karadeniz’in meşhur fasulye turşusu. Yöresel bir lezzettir. Yazdan kurulan turşular kışın sofralarda fasulye turşusu kavurması olarak meze olarak yerini alır.

Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kavanoz Fasulye Turşusu
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Fasulye Turşusu Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Tavaya sıvı yağ koyulur. Soğanlar doğranarak pembeleşene kadar sotelenir. Pul biber eklenir.
  2. Suda bekletilerek tuzundan ve suyundan  arındırılmış fasulyeler dilediğiniz boyda doğranır.
  3. Fasulyeler soğanın üzerine eklenir, 15 dakika pişirilir. Afiyet olsun...
Fıstık Ezmesi Dolgulu Narlı Çikolata

Fıstık Ezmesi Dolgulu Narlı Çikolata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Vegan Sütlü Çikolata

Vegan Sütlü Çikolata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata

Kıtır Nohutlu Hardal Soslu Akdeniz Hurmalı Salata

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Patates Yahnisi

Patates Yahnisi

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 ay önce
Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası

Karabuğdaylı Limonlu Mercimek Çorbası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce