Yemeklik.com.tr 1 yıl önce
yemeklik #kizartma

Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması

Şanını 10. yüzyıldan bu yana olgunlaşması için mağaralarda saklanan, tam yağlı sütten yapılan, kokulu, dışı yumuşak kabuklu dikdörtgen İtalyan peyniri Taleggio’ya borçlu olan bu tarifte, dolması yapıldığında bile yemeğe doyamadığımız körpe kabak çiçeklerini kullanıyoruz.

Haziran gibi Ege’de kendini göstermeye başlayan bu narin çiçeği Ekim’e kadar bulduğunuz yerde sabah vaktinde toplayın, körpe halde satılıyorsa düşünmeden alın. İncitmeden doldurun ve kıymetini bilip, keyifle tüketin.

Klasik tarifi içinse sizi buraya alalım:

Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi İçin Malzemeler
  • 20 Adet Kabak çiçeği
  • 1 Adet Yumurta
  • 100 Gram Keçi Peyniri
  • 1/4 Su Bardağı Rendelenmiş Parmesan Peyniri
  • 2 Diş Rendelenmiş Sarımsak
  • 1 çay Kaşığı Rendelenmiş Muskat Cevizi
  • 1/2 Tatlı Kaşığı Sebze çeşni
  • 1/2 çay Kaşığı Tuz
  • 1/2 çay Kaşığı Karabiber
  • Hamuru için:
  • 2 Adet Yumurta
  • 1/2 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Maden Suyu
  • Kızartmak için:
  • 1/2 Su Bardağı Zeytinyağı
  • Servisi için:
  • 1/2 Su Bardağı Domates Konservesi
  • 1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Balsamik Sirke
Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kabak çiçeklerinin iç harcı için; yumurtayı küçük bir kapta çırpın. Keçi peynirini katıp, çatalla ezin.
  2. Rendelenmiş parmesan peyniri, rendelenmiş sarımsak ve muskat cevizi, sebze çeşni, tuz ve karabiber ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Kabak çiçeklerinin lezzetli ve sulu bir şekilde pişmesini sağlayacak iç harç artık hazır.
  3. Kabak çiçeklerini bol suya batırarak yıkayın. İç kısımlarını muntazam bir şekilde doldurmak için krema poşetine aldığınız peynir harcı ile doldurun.
  4. Çiçekleri, uç kısımlarını içe doğru katlayarak kapatın. Dışının çıtır çıtır kızarması, içinin sulu kalması için kaplama harcını hazırlamaya şimdi başlayabilirsiniz.
  5. Yumurta, un ve maden suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Zeytinyağını teflon bir tavada kızdırın. Kaplama harcına batırdığınız peynir dolgulu çiçekleri, zeytinyağında ters çevirerek kızartın.
  6. Servisinde kullanmak üzere; domates konservesi, zeytinyağı ve balsamik sirke ile bir salata hazırlayın.
  7. Peynir dolgulu kabak çiçeği kızartmalarını hazırladığınız salata ile bekletmeden servis edin. Mevsimi kısa bu lezzeti mümkün olduğunca sık yaparak, sevdiklerinizle paylaşın.
Fudge Brownie

Fudge Brownie

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Victoria Kek

Victoria Kek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Glutensiz Vegan Güllaç

Glutensiz Vegan Güllaç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Ramazan Kebabı

Ramazan Kebabı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Pratik Fincan Tatlısı

Pratik Fincan Tatlısı

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce