Fasulye Pilavı
Azerbaycan Karabağ'ın eşsiz yemekleri arasında özel bir yere sahiptir fasulye pilavı. Bu leziz pilav tarifini maş fasulyesi ya da klasik fasulye ile yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Fasulye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 Gram Tereyağı
- 500 Gram Pirinç
- 150 Gram Fasulye
- 2 çay Kaşığı Tuz
Fasulye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın ve pişirin.
- Pirinci tuzlu suda haşlayın. Pirinç demlendikten sonra haşlanmış fasulyeleri pirince ekleyin. 2-3 dakika sonra fasulye ve pirinci süzün.
- Pilavı koyacağınız tencerenin dibine tereyağı ekleyin ve ısıtın. Pilavlı fasulyeyi ilave edin. Karıştırarak pişirin.
- Arzuya göre pişmiş pilavı şeker veya pekmez ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!