Rabanadas

Yumurtalı ekmek tarifinden ilham alarak bayat ekmeklerle tatlı halini yapıyoruz. Portekiz'de kahvenin yanına sıklıkla tüketilen nefis bir tarif, rabanadas. Öncelikle ekmekleri dilimleyin ve süt karışımını hazırlayın. Ardından ekmekleri önce süt ile ıslatın ve yumurtalı harcına bulayıp kızgın yağda kızartın. Son olarak üzerini tarçın ve toz şeker karışımı ile kaplayın. İşte hazır!

Bayat ekmekleri daha fazla bekletmeyelim, tarifimizin yapımına geçelim. Afiyetler olsun.

Rabanadas Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Bayat Ekmek
  • Süt Karışımı İçin:
  • 500 Mililitre Süt
  • 1 Adet Limon Kabuğu
  • 1 Adet çubuk Tarçın
  • 2 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • Kızartmak İçin:
  • 2 Adet Yumurta
  • Bulamak İçin:
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Toz Tarçın
  • Üzeri İçin:
  • 2 Yemek Kaşığı Bal
Rabanadas Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Bayat ekmekleri verev şekilde kesin ve derin bir kaba dizin.
  2. Süt, toz şeker, çubuk tarçın ve limon kabuklarını sos tenceresinde bir taşım kaynatın.
  3. Ardından süzgeç yardımıyla içinden limon kabuklarını ve çubuk tarçını alıp sütü ekmeklerin üzerine gezdirin.
  4. Ekmeklerin sütü çekmesi için 5 dakika bekleyin.
  5. Ekmekleri çırpılmış yumurtaya bandırın ve kızgın yağda arkalı önlü kızartın.
  6. Geniş ağızlı bir kasede toz şeker ve toz tarçını karıştırın.
  7. Kızarmış olan ekmeklerin iki yüzünü de tarçınlı toz şekere bandırın.
  8. Servis tabağına aldığınız ekmeklerin üzerine arzuya göre bal gezdirip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Malva Puding

Malva Puding

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Çatlak Kakaolu Kurabiye

Çatlak Kakaolu Kurabiye

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Porçini Mantarlı Ekmek

Porçini Mantarlı Ekmek

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Üzümlü Cevizli Anne Keki

Üzümlü Cevizli Anne Keki

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce