Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #et

Etli Ayva Tavası

Antep yöresine ait bu yemekte, ayvanın etle olan uyumuna bayılacaksınız. Etli ayva tavası tarifi için malzemelerinizi toparlayın, mutfağa geçin ve kolları sıvayın. Şimdiden ellerinize sağlık.

Etli Ayva Tavası Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Kilogram Ayva
  • 1/2 Kilogram Kuşbaşı Et
  • 2 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
  • 10 Adet Arpacık Soğan
  • 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Yemek Kaşığı Salça
  • 1 çay Kaşığı Tuz
  • 1 çay Kaşığı Karabiber
Etli Ayva Tavası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak eti ve sıvı yağı pişirme tenceresine alalım ve hiç su eklemeden, kendi suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
  2. Ayvaları, bir ayvadan 6 dilim çıkacak şekilde elma dilimi gibi keselim ve limonlu soğuk suya bırakalım.
  3. Kavrulan etin üzerine soğanları atalım ve soğanlar sararıncaya kadar kavurmaya devam edelim.
  4. Salçayı ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirelim.
  5. Pişen etin üzerine ayvaları, nar ekşisini, karabiberi ve tuzu ilave edip, ayvalar yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar pişirelim. (Ayvaları ara ara kontrol edelim, çok fazla pişip dağılmasınlar.)
  6. Sıcak olarak servis edelim. Afiyet olsun.
Patatesli Kabaklı Mücver

Patatesli Kabaklı Mücver

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Sağlıklı Tartolet

Sağlıklı Tartolet

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
Ekşili Lahana Salatası

Ekşili Lahana Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Karamelize Soğanlı Tavuklu Mantar Güveç

Karamelize Soğanlı Tavuklu Mantar Güveç

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Pazı Çöreği

Pazı Çöreği

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce