Yemeklik.com.tr 11 ay önce
yemeklik #pilav

Enginarlı Risotto

Nisan ayının güzeli enginarı, görüntüsü kremalı pirinç pilavını andıran aslında tadı ve kıvamıyla farkını ortaya koyan risotto tarifinde kullanalım dedik. Sıcacık tavuk suyunu ev yapımı hazırladık, pirinci ona göre seçtik.

Ve karşınızda İtalyan eli değmişcesine özenli enginarlı risotto.

Enginarlı Risotto Tarifi İçin Malzemeler
  • 1,5 Su Bardağı Arborio Pirinci
  • 12 Adet Salamura Enginar Kalbi
  • 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  • 1 Diş Sarımsak
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 5 Su Bardağı Sıcak Tavuk Suyu
  • 3/4 Su Bardağı Beyaz şarap
  • 3 Yemek Kaşığı Toz Parmesan Peyniri
  • 1/2 çay Kaşığı Taze çekilmiş Tane Karabiber
  • 1/4 çay Kaşığı Tuz
  • 2 Dal Dereotu
Enginarlı Risotto Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Kuru soğan ve sarımsağı çok küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Salamura enginar kalplerini küçük parçalar halinde kesin.
  2. Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı, mümkünse teflon bir tencerede kızdırın. Soğan ve sarımsakları renk alana kadar, kısık ateşte kavurun.
  3. Arborio pirincini ilave ettikten sonra kavurma işlemini karıştırarak sürdürün. Doğranmış enginar kalplerinin yarısını ekleyin.
  4. Sıcak durumda olan tavuk suyundan bir kepçe kadar kavrulan pirinçlere ekleyin. Sürekli karıştırarak tavuk suyunu pirinçlere yedirin.
  5. Bu aşamada beyaz şarabı ekleyin ve karıştırarak çektirin. Nişastasını salmaya başlayan pirinçlere bir kepçe daha sıcak tavuk suyu katın ve karıştırarak pirinçlerin suyu çekmesini sağlayın.
  6. Kalan doğranmış enginarları dişe dokunur olması için bu aşamada ekleyerek karıştırın.
  7. Pirinçler uzayıp, orta kısımları şeffaf bir görünüm alana kadar azar azar sıcak tavuk suyu eklemeye devam edin. Pirinçlerin tamamen suyunu çekmesine izin vermeyin, azar azar tavuk suyu eklemeyi sürdürün.
  8. Toz parmesan peyniri, peynir tuzlu olduğu için az miktarda tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve ayıklayıp incecik doğradığınız dereotunu ekledikten sonra tüm malzemeyi kıvam alması için karıştırın.
  9. Ocağın altını kapatın. Hazırladığınız enginarlı risotto'yu, bekletmeden sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Kahvaltılık Muzlu Muffin

Kahvaltılık Muzlu Muffin

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
1 yıl önce
AvoFries

AvoFries

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Cepli Poğaça

Cepli Poğaça

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Balıkçı Salatası

Balıkçı Salatası

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce
Borcamda Limonlu Cheesecake

Borcamda Limonlu Cheesecake

1705606966.png
Yemeklik.com.tr
11 ay önce