Enginar Püreli Mini Kabak
Alışılmışın dışında müthiş bir lezzet: Enginar püreli mini kabak. Fırında kızartılan kabakların enginar püresiyle buluşmasına bu tarifte tanık olun.
Enginar Püreli Mini KabakTarifi İçin Malzemeler
- 6 Adet Küçük Boy Kabak
- 2 Adet Enginar
- 1 Tutam Dereotu
- 1 Yemek Kaşığı Süzme Yoğurt
- 1 Parça Ezine Peyniri
- 1 Adet Limon
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
Enginar Püreli Mini KabakTarifi Nasıl Yapılır?
- Enginarları limon suyu, tuz, karabiber ekleyip üzerini yağlı kağıt ile kapatıp kapağı kapalı bir şekilde kontrollü pişiriyoruz.
- Diğer yandan kabakları çatalla şekillendirip üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyip fırında 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
- Haşlanmış enginarları çatalla eziyoruz. İçerisine süzme yoğurt , peynir ve dereotu ekleyip püre yapıyoruz. Kızaran kabakları üzerine yerleştirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.