Elmalı Islak Kek

2023-09-17 00:29:07 - Yemeklik.com.tr

Evde yapmayı çok seviyor, farklı kek tarifleri arıyorsanız, size bol elmalı, ıslak dokulu, mis kokulu bir kek tarifimiz var!

Biz pasta gibi kalın bir dilim ve ıslak dokusunu kaybetmemiş bir kek olsun istedik. İçine 2 ölçü kek malzemesi koyduk ama ununu azaltıp, elma dilimlerini çoğalttık. Böylece elmanın aromasıyla ıslanmış, oldukça hafif bir  i oldu. Çayın, kahvenin yanına öyle yakışıyor ki, sanki birbirleri için yaratılmışlar!

Bu arada dilerseniz tarifi yarı ölçek hazırlayıp, ince bir elmalı ıslak kek de elde edebilirsiniz, öyle de nefis oluyor. Ama pişirme süresini de azaltmayı unutmayın. Bu bol malzemeli nefis mi nefis elmalı tarifimizi tatlandırmak için vanilyalı dondurmayla da denemenizi öneriyoruz. Videolu tarifimizi aşağıya bıraktık, keyfini çıkarmanız dileğiyle, afiyet olsun!

Elmalı Islak Kek Tarifi İçin MalzemelerElmalı Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Geniş bir karıştırma kasesinde yumurta ve toz şekeri birbirine karışıp, kremamsı bir kıvama gelene kadar çırpın.
  2. Üzerine eritilmiş tereyağı,süt, un, kabartma tozu, vanilin, tarçın ve dövülmüş ceviz içini de ekleyip tekrar karıştırın.
  3. Soyulmuş ve dilimlenmiş kırmızı elmaları da hazırladığınız kek harcının içerisine ekleyin ve güzelce karıştırdıktan sonra harcı, yağlanmış kek kalıbına aktarın.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü olarak 45 dakika pişirin. Kürdan ile içini kontrol edin. Eğer kürdana kek harcının sıvı hali bulaşmamışsa kekiniz olmuş demektir. Oda sıcaklığında ılımasını bekledikten sonra üzerine krem şanti sıkarak, ılık olarak servis edin. Afiyet olsun!

Daha Fazla Gönderi