Kemikli Et Haşlama
2023-10-08 11:29:36 - Yemeklik.com.tr
Tam bir şifa deposu olan oldukça lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı. Lokum gibi haşlanan etin suyuna eklenen sebzelerle daha da besleyici bir ana yemek olan et haşlamayı dilerseniz düdüklü tencerede de yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Kemikli Et Haşlama Tarifi İçin Malzemeler- 2-3 Adet Kemikli Et
- 1 Adet Soğan
- 2 Adet Havuç
- 2 Adet Patates
- 5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 çay Kaşığı Karabiber
- 1 çay Kaşığı Tuz
- 1/2 Adet Limon
- Kemikli etleri kanı iyice çıkana kadar suda bekletin. Tencereye yağı alın kızdırın.
- Üzerine etleri ekleyin. Bir iki kere çevirin. Sıcak su ekleyin ve haşlamaya bırakın. Haşlanan etlerin içine küp küp doğradığınız sebzeleri, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Ardından bu şekilde etler ve sebzeler yumuşayana kadar ortalama 40-45 dakika pişirin.
- Ardından servis edin. Afiyetler olsun.